ילדים, אוכל, דיאטה ותזונה

ילדים אוהבים לאכול מה שאימא שלהם אוהבת

 

העדפות הטעם שלנו במזון נקבעות כבר בהריון, בהיותנו עוברים.

מחקר חדש מגלה שאימהות יכולות להשפיע על העדפות הטעם של ילדיהן ע"י אכילה או הימנעות מאכילה בזמן ההיריון או בזמן ההנקה.

בעולם המדע כבר ידוע שטעמים יכולים לעבור מהאם לילד דרך מי השפיר בהריון או דרך חלב האם בזמן ההנקה.
חוקרים אמריקנים בקשו לבדוק האם החשיפה המוקדמת לטעמים משפיעה על ההעדפות הטעם של הילד בהמשך חייו.

46 נשים בהריון אשר בכוונתן להניק את ילדיהן לאחר הלידה, חולקו ל3 קבוצות באופן רנדומלי. הנשים צרכו מים או מיץ גזר במהלך 4 ימים בשבוע במשך 3 שבועות עוקבים של הטרימסטר האחרון של ההיריון. ולאחר מכן שוב במהלך 2 חודשי ההנקה הראשונים.

קבוצה 1 צרכה מיץ גזר במשך ההיריון ולאחר מכן מים בתקופת ההנקה.
קבוצה 2 צרכה מים בזמן ההנקה ומיץ גזר בזמן ההיריון.
וקבוצת הביקורת צרכה מים גם בתקופת ההנקה וגם בתקופת ההיריון.

כחודש לאחר שהאימהות החלו להשלים את מזונם של התינוקות בדגניים, ולפני שטעמו את טעם מיץ הגזר, הם קיבלו כמזון שני סוגים של קערות דגניים, קערת דגניים על בסיס מים וקערת דגניים על בסיס מיץ גזר.
העדפות ותגובות התינוקות נרשמו על מנת לאבחן האם קיים דפוס העדפה מסוים.

מסתבר שתינוקות לאימהות אשר צרכו מיץ גזר בזמן ההיריון או בזמן ההנקה נהנו הרבה יותר ממיץ הגזר מאשר תינוקות לאימהות שרק צרכו מים בתקופת ההנקה או ההיריון.

מסקנה: הילד שלך יאכל את מה שאת אוכלת

מקור מידע: Pediatrics 2001; 107, 6, e88

[adsenseyu5]